Mirket
Afrika’nın güneyinde yaşayan küçük etobur bir canlıdır. Uzun kuyrukları dengede kalmasına destek olur. Gözlerinin etrafında bulunan koyu halkalar güneş ışığının yansımasını engelleyerek mükemmel bir görüş sağlar. Mirket oldukça sosyaldir ve koloni halinde yaşar. Farklı vücut hareketleri yaparak ve sesler çıkararak aile üyeleriyle iletişim kurar. Aynı zamanda, yuvayı düşmandan koruma ve avlanma görevlerini paylaşır. Gözcülük kabiliyeti epeyce gelişmiştir. Bu sebeple etrafındaki tehlikeyi önceden sezer ve diğer aile üyelerini yüksek bir ses çıkararak uyarır. Çoğunlukla böcekler, örümcekler ve küçük sürüngenlerle beslenir. Zehirli akrepleri de avlayabilir ancak zehre karşı bağışıklığı yoktur. Su ihtiyacının büyük bir bölümünü avlarından elde eder. Sevimli görünümüyle popüler olan mirket, bazı bölgelerde turistik cazibe haline gelmiştir.
Afrika’nın güneyinde yaşayan küçük etobur bir canlıdır. Uzun kuyrukları dengede kalmasına destek olur. Gözlerinin etrafında bulunan koyu halkalar güneş ışığının yansımasını engell…Daha fazla göster
Afrika’nın güneyinde yaşayan küçük etobur bir canlıdır. Uzun kuyrukları dengede kalmasına destek olur. Gözlerinin etrafında bulunan koyu halkalar güneş ışığının yansımasını engelleyerek mükemmel bir görüş sağlar. Mirket oldukça sosyaldir ve koloni halinde yaşar. Farklı vücut hareketleri yaparak ve sesler çıkararak aile üyeleriyle iletişim kurar. Aynı zamanda, yuvayı düşmandan koruma ve avlanma görevlerini paylaşır. Gözcülük kabiliyeti epeyce gelişmiştir. Bu sebeple etrafındaki tehlikeyi önceden sezer ve diğer aile üyelerini yüksek bir ses çıkararak uyarır. Çoğunlukla böcekler, örümcekler ve küçük sürüngenlerle beslenir. Zehirli akrepleri de avlayabilir ancak zehre karşı bağışıklığı yoktur. Su ihtiyacının büyük bir bölümünü avlarından elde eder. Sevimli görünümüyle popüler olan mirket, bazı bölgelerde turistik cazibe haline gelmiştir.















0 Yorum