En Büyük Kedisi
Erkek Sibirya kaplanları ise 500 ila 600 pound arasında değişir; dişiler 300 ila 400 pound ağırlığına ulaşır. Doğu Rusya'da hâlâ yaklaşık 500 kadar Sibirya kaplanı yaşamaktadır ve devam eden ekolojik baskı bu büyük memelinin unvanını kaybedebilir. Bazı doğa bilimcileri, Bengal kaplanlarının Sibirya akrabalarını geride bıraktığını çünkü nesli çok düşük ve daha iyi beslendiklerini iddia eder. Hindistan ve Bangladeş'te 2.000'e kadar Bengal kaplanı olabilir.
Erkek Sibirya kaplanları ise 500 ila 600 pound arasında değişir; dişiler 300 ila 400 pound ağırlığına ulaşır. Doğu Rusya'da hâlâ yaklaşık 500 kadar Sibirya kaplanı yaşamaktadır ve…Daha fazla göster
Erkek Sibirya kaplanları ise 500 ila 600 pound arasında değişir; dişiler 300 ila 400 pound ağırlığına ulaşır. Doğu Rusya'da hâlâ yaklaşık 500 kadar Sibirya kaplanı yaşamaktadır ve devam eden ekolojik baskı bu büyük memelinin unvanını kaybedebilir. Bazı doğa bilimcileri, Bengal kaplanlarının Sibirya akrabalarını geride bıraktığını çünkü nesli çok düşük ve daha iyi beslendiklerini iddia eder. Hindistan ve Bangladeş'te 2.000'e kadar Bengal kaplanı olabilir.















0 Yorum